Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Deloitte klimatutbildar 330 000 anställda

Publicerad: 17 augusti 2021, 09:19

Deloiittes globala huvudkonor i San Fransisco, USA.

Foto: Michael Vi/ Getty

I samarbete med WWF satsar nu revisionsjätten Deloitte på att klimatutbilda företagets samtliga anställda världen över.


Den globala revisions- och konsultjätten Deloitte berättar nu om utrullningen av ett gigantiskt utbildningsprogram där företagets 330 000 anställda ska få nya kunskaper om klimatutmaningen. Programmet beskrivs som det första av sitt slag bland världens största företag och syftet är att företagets samtliga anställda ska bli bättre på att bidra positivt till arbetet mot global uppvärmning i sina hem, på sina arbetsplatser och i den rådgivning som företaget ger till sina kunder. 

”För att hantera klimatförändringarna måste vi förstå hur de fungerar. Deloittes klimatinlärningsprogram är ett kraftfullt verktyg för att öka ambitionsnivån hos vår mest värdefulla tillgång och superkraft - våra anställda. Genom att utbilda och inspirera oss alla 330 000 kan vi hjälpa till att driva kollektiva åtgärder i den skala som krävs för att hantera klimatförändringar”, säger Deloittes globala vd, Punit Renjen, i en kommentar. 

Utbildningsprogrammet är framtaget i samarbete med WWF och innehåller ett antal digitala moduler med video, datavisualiseringar och berättelser från klimatexperter inom organisationen. 

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.