Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Den allsmäktige hållbarhetschefen

Publicerad: 16 Juni 2015, 07:24

Här snackar vi inte bara en snygg titel i meritlistan, eller en tjusig fasad utåt. Detta är något extraordinärt.


Per Larshans, 47 år, i dag hållbarhetschef på hamburgerkedjan Max, tillträder om knappt två veckor som hållbarhetschef för renhållningsföretaget Ragn-Sells. Det i sig är kanske inte så märkvärdigt.

Det är däremot hans nya roll – han får ett för hela branschen världsunikt mandat att påverka hela organisationen med ansvar för såväl HR- som utbildningsfrågorna.

– Under mig får jag personalchefen, kvalitets- och miljöchefen. Jag ska även jobba med samhällskommunikation och omvandla samhällsproblem till lösningar, berättar Pär Larshans för Miljöaktuellt.

David Schelin, vd för Ragn-Sells och som värvat Pär Larshans, tror på strategin att delegera ut chefsfrågorna. Han är säker på, säger han, att han rekryterat rätt person när det gäller att omsätta hållbarhet till kommersiell framgång. Därför ger han sin nya kollega så långtgående befogenheter.

– För mig känns det väldigt bekvämt och naturligt. Pär har mycket erfarenhet och hållbarhetsfrågorna behöver en befattningshavare, framhåller David Schelin för Miljöaktuellt.

En större intervju med Pär Larshans och David Schelin publiceras i nästa nummer av Miljöaktuellt magasin, som har utgivning 25 juni.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.