Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Den norska oljan slut om åtta år

Publicerad: 27 juni 2011, 08:02

Den norska oljan är så snart som 2020. Den prognosen gör oljebolaget BP i en ny rapport. Norrmännen tar emellertid lätt på uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

Olja

Enligt oljebolaget BP:s prognoser så kommer Norges oljereserver att vara slut om åtta år, om inga nya fynd görs. Det rapporterar Svergies Radio. Norrmännen själva tar emellertid lätt på uppgifterna och fortsätter investera i oljebranschen.
– Oron för att det blir torrt i de norska oljebrunnarna innan man kommit ordentlig igång med oljeborrningarna i Barents hav är betydligt överdriven, säger oljebranschföreträdaren Jostein Soland till SR Ekot.

Jostein Soland hänvisar till ny teknik som kan utvinna mer ur gamla oljefält, samt att man i framtiden kommer att kunan utvinna olja från norska arktiska områden.
– Geologer uppskattar att man i de arktiska områdena finner 25 procent av världens alla oljetillgångar, säger han till SR Ekot.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Olja

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.