tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Den största ökningen av elbilar hittills skedde under augusti

Publicerad: 7 september 2017, 10:56

Antalet el- och hybridbilar ökar snabbare än någonsin i Sverige.


Nya siffror från Power Circle visar att antalet laddningsbara bilar ökade med 1770 stycken under augusti månad. Det innebär att det idag finns 37 831 bilar i trafik som helt eller delvis drivs på el. Ett större urval av bilmodeller och fler laddningsställen tros vara två av anledningarna till ökningen. Den uppmärksammade problematiken med dieselbilar och diskussionerna om miljözoner kan också vara bidragande orsaker menar Power Circle.

I veckan aviserade regeringen ett bonus-malus-system med hög bonus för den som väljer en elbil. Samtidigt utlovade man öronmärkta pengar till utbyggnad av hemmaladdning och snabbladdningsstationer.

– Sammantaget börjar vi nu få en bra helhet som skapar förutsättningar för fler att välja eldrift vid nästa bilbyte. Här tycker jag att regeringen gjort en bra insats och lagt förslag med insikt om att det behöver finnas flera samverkande styrmedel och investeringsstöd för att få fart på omställningen, säger Olle Johansson vd för Power Circle i en presskommentar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev