Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

”Det blir både förnybart, säkert och tryggt”

Publicerad: 24 juni 2015, 05:42

Hallå där, Erik Brandsma, generaldirektör på Energimyndigheten. Hur ser din Almedalsvecka ut?


Hur ser din Almedalsvecka ut i år?
– Förhoppningsvis tar jag mig till Visby under egen vindkraft. Det blir i så fall både förnybart, säkert och tryggt då jag seglar tillsammans med min generaldirektörskollega från Säpo. Därefter innehåller veckan många paneldebatter och diskussioner om allt från tillförsel till flexibel användning, på alla tänkbara nivåer och ur olika perspektiv. Det blir givetvis också en del mingel, middagar och bilaterala möten. Almedalen är på så sätt ett unikt och fantastiskt tillfälle för både planerade och spontana möten med kollegor från alla delar av samhället.

Vilka energifrågor tror du det kommer bli mest snack om?
– Som generaldirektör möts jag av många frågeställningar från alla samhällssektorer. Högt på energiagendan i år står vattenkraft, användarflexibilitet och biodrivmedel. Jag är också engagerad i viktiga frågor om försörjningstrygghet och internationella samarbeten.

Vad är ditt bästa Almedalsminne?
– Äppelkaka.

(Under Almedalsveckan 2013 fick Erik Brandsma mycket uppmärksamhet kring följande citat som det refererats till mycket sedan dess: ”Hundra procent förnybart är något som är svårt att vara emot. Eller hur? Det är som äppelkaka och fred på jorden.” Red. anm.)

___

Läs också:

Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen: "Mycket klimat, mat och skog"

Björn Risinger, Havs- och vattenmyndigheten: "Marint skräp och havsförsurning starkaste bubblarna"

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.