Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Det blir Delegationen för cirkulär ekonomis tre fokusområden

Publicerad: 22 mars 2019, 10:57

Plast blir ett fokusområde för Delegationen för cirkulär ekonomi.

Foto: Mali Maeder/Pexels

Plast, offentliga upphandling och design för cirkularitet blir de prioriterade områdena för Delegationen för cirkulär ekonomi.


Delegationen för cirkulär ekonomi meddelade i veckan vilka tre områden delegationen kommer att fokusera på. De tre områden som valts ut är plast, offentliga upphandling och design för cirkularitet. Nu påbörjas arbetet med att tillsätta referensgrupper för att dra nytta av den kunskap som finns inom de tre områdena. Syftet med referensgrupperna är att göra avgränsningar, staka ut färdplaner och undersöka hinder och möjligheter som leder till att förslag och styrmedel kan tas fram till regeringen.
“Jag känner mig trygg i att Delegationen har haft en rejäl genomlysning innan vi fattade beslut. De områden vi valt kan bidra både till miljö- och affärsnytta i ett cirkulärt perspektiv ”, säger delegationens ordförande Åsa Domeij i en kommentar.

Delegationen för cirkulär ekonomi skriver att den genom att välja fokusområdet design för cirkularitet vill bidra till nya affärsmodeller och att cirkularitet blir en integrerad del i utformningen av både produkter och produktionssystem. Plast anses ha stor potential för ökad återvinning och offentlig upphandling har stora möjligheter att påverka framtida resursflöden.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev