Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Det här ska KTH lära Obama

Publicerad: 4 september 2013, 07:04

I och med den amerikanske presidenten Barack Obamas Sverigebesök från och med i dag hoppas även regeringen få till ett bredare miljösamarbete mellan Sverige och USA.


– Här finns mycket att lära. Sverige är världsledande inom fjärrvärme, biogas och inom att producera energi från avfall, för att nämna några exempel, säger USA:s ambassadör Mark Brzezinski till Sveriges Radio.
Och det som imponerar USA, menar han, är att Sverige bara sedan 1970-talet minskat beroendet av fossila bränslen kraftigt samtidigt som man haft stadig tillväxt i ekonomin.

När president Barack Obama i eftermiddag väntas besöka Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för att ta del av några exempel på svensk miljöteknik, kommer även it- och energiminister Anna-Karin Hatt vara på plats.

– Vi har ju i många år samarbetat kring utvecklingen av förnybar energi, inte minst bioenergi. Så jag hoppas att när presidenten får möjlighet att komma till Sverige och ta del av en del konkreta miljötekniklösningar som svenska företag är duktiga på att utveckla, att vi kan djupa och bredda det samarbetet, säger Anna-Karin Hatt (C).
Vid KTH kommer flera företag presentera för presidenten hur de jobbar med förnyelsebar energi. Han kommer även få ta del av forskning rörande lågenergibilar.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.