Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

DiCaprio hyllas för Oscarstal

Publicerad: 1 mars 2016, 06:59

Foto: WWF/Tom Munro/JBG Photo

Valde att prata om klimathotet.


När Leonardo DiCaprio på måndagsmorgonen svensk tid tog hem sin första Oscarstatyett för sin roll i ”The Revenant” passade han på att i sitt tacktal prata om klimathotet.

– Klimatförändringarna är på riktigt. Det händer just nu. Det är det mest akuta hotet mot vår art, sa den amerikanska skådespelaren bland annat när han stod på scenen.

I talet, som hyllats från många håll för sitt budskap, uppmanar Leonardo DiCaprio människor att börja stödja alla de ledare i världen som inte går i den förorenande industrins ledband.

Leonardo DiCaprios miljöengagemang har pågått länge, skriver den brittiska tidningen The Guardian (här kan även Oscarstalet ses), och när skådespelaren nyligen medverkade i en exklusiv intervju med Sveriges Natur berättar han att det delvis var slumpen som gjorde att han blev en filmstjärna i Hollywood.

– Livet handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Men om jag hade vuxit upp i Oklahoma hade vi antagligen inte haft tillräckligt med pengar för att flytta till Hollywood bara för att någon skitunge sade att han ville bli skådis. Hade det inte skett hade jag antagligen varit lika nöjd som miljöaktivist eller biolog, med inriktning på djur. Det hade säkerligen varit minst lika tillfredsställande, säger han till Sveriges Natur.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.