Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Din eventguide till COP15

Publicerad: 25 november 2009, 14:05

COP 15 närmar sig med stormsteg och fler program med aktiviteter för deltagare och allmänhet börjar nu att bli klara. Den här veckan tipsar vi på Miljöaktuellt om föreläsningar och seminarier, konserter och filmer.


Föreläsningar och seminarier

Seminarier i EU-paviljongen för alla som på något sätt deltar i COP15 på Bella center ( 7-18 december)
Bakom dessa seminarier står olika myndigheter, departement och företag inom EU. Från Sverige deltar bland annat Naturvårdsverket, Svenska Naturskyddsföreningen och Energimyndigheten.
Läs mer

Countdown to Copenhagen (7 december klockan 08:30-15:30)
På University of Copenhagen kommer ett antal forskare att föreläsa om klimatförändringar och diskutera varför ett COP15-avtal spelar så stor roll.
Läs mer

I do- launch event (14 december)
I utsällningshallen Experimentum kommer olika klimatexperter att samlas för en heldag med tal, workshops och demonstrationer av olika energilösningar.
Läs mer

The climate challenge- Al Gore Live in Copenhagen (16 december klockan 19:00)
I Carlsbergs gamla bryggerilokaler Tap 1 kommer Al Gore att visa sin presentation som baseras på hans senaste bok Our Choice. Boken ger ett antal förslag som hur vi tillsamans kan lösa klimatförändringarna. Biljetter kommer att finnas till salu den danska biljettsiten Billettlugen.
Läs mer

Föreläsning Naomi Klein (16 december 16:00-20:00)
Författaren av böckerna No Logo och The Shock Doctrine kommer till DGI-byn mitt i Köpenhamn för att diskutera ekologiska skulder och mänskliga rättigheter. Övriga deltagare i föreläsningen är bland annat Boliviens klimatförhandlare Angela Navarro och Miguel Palacin ordförande i Andean Coordination of Indigenous Organisations.
Läs mer

Filmfestivaler

Conversations with the Earth- Indigenous Voices on Climate Change (7 december – 18 december)
Dokumentär filmfestival och storskalig multimedia utställning där olika grupper från Peru, Kanadas arktiska öar, Kamerun och Filippinerna visar sin reaktion på klimatförändringarna.
Läs mer

Green movies at the Danish Film Institute with Good Planet (8 december- 18 december)
Good Planet visar olika klimat och miljörelaterade filmer varje dag mellan 10.00-23.00 på det Danska Filminstitutet.
Läs mer

Övriga filmvisningar

Klimaforum 09 visar ett antal filmer i DGI-byn mitt i Köpenhamn
Läs mer

Age of Stupid (7 december klockan 18:00)
Filmen utspelar sig år 2055 där en ensam arkivarie (spelad av Pete Postlehtwaite) blickar tillbaka på arkivbilder från 2007. Världen har förändrats radikalt och han frågar sig varför människan inte gjorde något när hon fortfarande hade chansen. Age of stupid handlar om politik, konsumtion, klimatförändringar, olja och mycket annat och kommer att följas av en debatt.

The Young Voices (9 december klockan 18:30)
En film som berättar om 7 olika barn från Brasilien, Europa, Indien, Afrika, Sibirien och USA som startat egna klimatprojekt. Barnen kommer att vara på plats efter filmen för att berätta mer om sina projekt.

A Sea Change (14 december klockan 19:30)
Amerikansk dokumentär om klimatförändringarnas inverkan på havet.

Meat the truth (17 dec klockan 21:30)
En holländsk dokumentär som fokuserar på en industri med stor klimatpåverkar, köttproduktionen.

Konserter

Dance for climate Changes (7 december 2009 klockan )
På Danmarks största fotbollsarena Parken kommer kampanjen Seal the Deal att starta klimatmötet med en stor konsert. Flera internationella artister som Akon, Shaggy och Nabiha kommer att medverka och biljetter kommer att kunna köpas på den danska biljettsiten Billetlugen.
Läs mer

Countdown to Co”penhagen Event (13 december 2009 klockan 11:30)
På City Town Hall Square kommer Nobelpristagaren Desmond Tutu att överlämna signaturerna från kampanjen med samma namn till en FN-representant och sedan följer tal och musikuppträdande, bland annat ifrån danska gruppen Outlandish.
Läs mer
 

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.