Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Doha: Framstegen bromsas in något

Publicerad: 4 december 2012, 12:01

Efter den första förhandlingsveckan, som avslutades med ett antal framsteg, börjar resultaten bromsas in något. Det rapporterar Miljödepartement.


Det är Miljödepartementets kommunikatör Charlotte Nording som beskriver utvecklingen på departementets Doha-blogg.
– Arbetet intensifieras allt mer och det blir långa dagar för förhandlingsgänget med flera sena nattmanglingar. Efter den första förhandlingsveckan, som avslutades med ett antal framsteg, börjar resultaten bromsas in något.

Miljöminister Lena Ek är nu på plats. Under tisdagen deltar hon på EU:s ministermöte och träffar ett kvinnligt nätverk av miljöministrar. Under onsdagen inleds ministersegmentet av Doha-förhandlingarna då ministrarna håller sina anföranden. Under onsdagen kommer ministrarna också att delta i ett rundabordssamtar om ökad ambition i klimatfrågan.

Charlotte Nording berättar vidare att förhandlingarna om Kyotoprotokollet kommit en bit på vägen – när det kommer till tekniska och legala frågor. Men att det när det kommer till de politiska frågorna – bland annat åtagandeperiodens längd och ambition – är mycket som återstår.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.