Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Donald Trump bidrar till ökat intresse för klimatfrågan

Publicerad: 2 december 2016, 11:50

Många fruktar att Donald Trump ska ha en negativ påverkan på klimatarbetet, men nu visar en ny undersökning att hans presidentvalskampanj åtminstone bidragit till att klimatfrågorna fått ett större utrymme i medierna.


Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Många fruktar att Donald Trump ska ha en negativ påverkan på klimatarbetet, men nu visar en undersökning från Retriever och Vi-skogen att hans presidentvalskampanj åtminstone bidragit till att klimatfrågorna fått ett större utrymme i medierna. Mellan 1-25 november skrevs totalt 6509 artiklar om klimatet i svenska medier, det är mer än 1000 fler än månaden innan. Donald Trump omnämndes i 38 procent av alla svenska artiklar som handlade om klimatfrågan, motsvarade andel för Hillary Clinton var 11 procent.

Men fokuset på Donald Trump fick samtidigt negativa konsekvenser för klimatmötet i Marrakesh som hamnade i medieskugga. Under veckorna runt mötet publicerades 1177 artiklar om mötet. Det kan jämföras med de 8 714 artiklar som skrevs om klimattoppmötet i Paris 2015.

Länk till undersökningen

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.