Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dramaten hyllar kungens miljöengagemang

Publicerad: 13 november 2013, 14:08

I år firar Kung Carl XVI Gustaf fyrtio år som regent. Dramaten väljer att uppmärksamma det med en föreställning om kungens engagemang i natur- och miljöfrågor.


Det blir en tidsresa genom fyrtio år av miljöfrågor. Från ett yrvaket uppvaknande på 1970-talet till dagens globala klimatkonferenser. Via samtal, skådespel, musik och filmklipp tar föreställningen med oss på en miljöresa genom fyra decennier och in i framtiden, skriver Dramaten i ett pressmeddelande.

Föreställning som heter För miljön i tiden har tagits fram på initiativ av några av landets ledande forskningsinstitut och miljöorganisationer och uppsättningen äger rum den 23 november.

– Vi måste samarbeta över gränserna om vi ska klara utmaningarna från klimatförändringar och ett hårt tryck på ekosystemen. Det är hög tid att bryta barriärer och hitta mötesplatser mellan vetenskap, politik, näringsliv och konst, säger Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute och konferencier för För miljön i tiden, i pressmeddelandet.

Medverkar gör bland andra tidigare miljöministern Birgitta Dahl, forskaren Johan Rockström, naturfotografen Mattias Klum och artisten Sofia Jannok.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.