söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dubbelt så många miljöbilar på ett år

Publicerad: 19 mars 2003, 13:44

Det finns nu cirka 10000 miljöbilar i Sverige. Det betyder att antalet närmast har fördubblats på ett år. Ett ramavtal, som ger ett 50-tal kommuner och fem landsting billigare miljöbilar kan betyda att antalet ökar ytterligare.


I Stockholm finns i dag 1500 miljöbilar. Drygt en tredjedel av dessa används inom kommunala förvaltningar och företag. Björn Hugosson, projektledare för Miljöbilar i Stockholm, säger till tidningen Ny teknik att det finns ett uppdämt behov av bilar eftersom det i väntan på ramavtalet inte köptes många bilar förra året. Han räknar med att avtalet betyder mellan 250 och 300 nya miljöbilar i Stockholm.

Det finns ännu få gasmackar i Stockholm, och det är främsta anledningen till att det finns relativt få naturgasbilar. Under året ska dock tre nya gasmackar byggas, vilket ökar antalet i Stockholm till sju.

Björn Hugosson tror dock att fler gasmackar kommer att byggas när också biogasdrivna Opel Astra och Volkswagen Golf introduceras senare i år, säger han till Ny teknik.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev