måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dyster prognos för nytt klimatavtal

Publicerad: 2 mars 2010, 11:23

Räkna med att det inte blir något nytt klimatavtal förrän vid klimatmötet i Sydafrika 2011.


Nyhetsbrevet ENDS Daily har fått tag i ett policydokument som läckt ut från EU-kommissionens nya klimatavdelning. Där står det att man inte tror att det blir något legalt bindande klimatavtal vid nästa stora FN-konferens i Mexico senare i år.

Det rimmar väl med vad EU:s nya klimatkommissionär Connie Hedegaard uppges ha sagt till EU:s utrikesministrar i Bryssel: EU bör rikta in sig på att det blir ett nytt klimatavtal först vid FN:s klimatkonferens i Sydafrika i slutet av 2011.

Avgående klimatchefen i FN Yvo de Boer har gjort ett liknande uttalande till nyhetsbyrån AP.

Och i USA ser det mörkt ut för klimatfrågans status. Enligt nyhetsbyrån Reuters kan klimatfrågan komma att ställas åt sidan till förmån för frågor som ekonomi som är attraktivare för väljarna inför kongressvalet i november.

Reuters grundar sig på en undersökning omfattande 12 demokratiska och republikanska senatorer som kan komma att fälla de avgörande rösterna när USA:s senat detta år ska ta ställning till ett omfattande klimatpaket.

Papperet från EU-kommissionens nya klimatavdelning håller för närvarande på att granskas av övriga avdelningar och ska släppas den 9 mars.

Pernilla Strid

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev