Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Earth Day ställer om till digital 50-årsmanifestation

Publicerad: 17 mars 2020, 15:56

Manifestationen Earth Day, eller Jordens dag, har genomförts i 50 år. Nu ställs den fysiska manifestationen in över hela världen på grund av Covid-19-pandemin. Istället planeras en digital manifestation.


Den 22 april fyller den globala manifestationen Jordens dag, eller Earth Day, 50 år. På grund av den globala Covid-19-pandemin meddelar nu organisatörerna bakom Jordens dag, Earth Day Network, att den fysiska manifestationen ställs in. I stället utlovas en global och digital mobilisering.

”På Earth Day Network sätter vi deltagarnas och volontärernas hälsa i första rummet. Trots det pågående utbrottet av coronavirus uppmuntrar vi människor att resa sig och manifestera mot det allvarligaste hotet mot planeten, men att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Det betyder i många fall att vi höjer våra röster digitalt snarare än fysiskt”, skriver organisationen på sin hemsida.

Earth Day Network skriver också att de digitala manifestationerna bland annat kommer att innehålla virtuella protester, sociala mediekampanjer, onlineföreläsningar och mycket annat. Organisationen hoppas kunna samla miljontals aktivister under hashtaggarna #EarthDay2020 och #EARTHRISE på ett stort antal digitala plattformar. 

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News