Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efter avhoppen: ”trovärdigheten finns kvar”

Publicerad: 6 november 2012, 09:20

Generaldirektör försvarar skogsdialog utan miljörörelse


Ämnen i artikeln:

SkogsstyrelsenSnfWWF

Skogsstyrelsen har fått mycket kritik för att inte tillämpa miljölagarna i skogsbruket. I en intervju i Land Lantbruk & Skogsland erkänner generaldirektör Monica Stridsman att tillsynen inte hållit måttet men att de kommer att satsa mer på detta under 2013.

Hon beklagar att miljörörelsen hoppat av Skogsstyrelsens initiativ ”Dialogen om miljöhänsyn” – ett projekt som samlar representanter för skogsbruket och den ideella naturvården. I våras hoppade naturvårdarna i SNF av projektet och för ett par veckor sedan lämnade WWF alla arbetsgrupper utom en.

Organisationerna var kritiska till skogsbrukets alltför stora dominans i arbetsgrupperna.

– Det är klart att jag beklagar att
de inte anser sig ha resurser att delta men vi kan inte tvinga någon att delta. Jag tycker absolut att det finns trovärdighet kvar i det här sättet att arbeta. Vi kommer att fortsätta att ta in miljörörelsens synpunkter, både i direkta samtal och som remissinstanser till dialogens slutsatser, säger Monika Stridsman till Land Lantbruk & Skogsland.

Hon säger att SNF och WWF borde ha stannat kvar i dialogen om de tyckte att skogsbrukets röst var för stark.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

SkogsstyrelsenSnfWWF

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News