Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efter COP 15-floppen – Nya tag på Gotland

Publicerad: 12 januari 2010, 07:47

Framgångarna lyste med sin frånvaro under Köpenhamnsmötet. World Ecological Forum gör ett nytt försök i Visby under ledning av racingprofilen Alec Arho Havrén.


Ämnen i artikeln:

Cop 15

1 och 2 juli håller World Ecological Forum klimatmöte på Gotland. Toppchefer från svenska och internationella företag såväl som entreprenörer och experter från näringslivet väntas till mötet som ska fokusera på klimatåtgärder, meddelar organisationen.

Avsaknaden av näringslivstoppar pekas av World Ecological Forum ut som en av orsakerna till de uteblivna framgångarna under COP 15 i Köpenhamn.

-. Bakslaget i Köpenhamn var väntat. Utan företagen är det omöjligt att skapa ett effektivt miljöarbete. Vi vet att det finns ett stort intresse från näringslivets sida men det behövs fler konkreta lösningar och ett större utbyte av idéer. Där ser vi en möjlighet att verka som en plattform, säger Alec Arho Havrén, ordförande för World Ecological Forum i ett pressmeddelande.

För gotlänningarna är Havrén mest känd som initiativtagare till racingbanan Gotland Ring på norra ön. Nu etableras han alltså också som miljöprofil. Under konferensen kommer bland annat kostnadseffektiva utsläppsminskningar och marknaden för utsläppsenheter diskuteras.

Tävlingen The World Ecological Forum Innovation Race ska också belysas under klimatmötet. Tävlingen går ut på att utveckla ny miljöteknik.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News