Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efter Klimatpolitiska rådets kritik - så ska regeringen nå klimatmålen

Publicerad: 16 april 2021, 09:54

Per Bolund lyfter bland annat fram den kommande elektrifierings- och bioekonomistrategin.

Foto: Miljöpartiet

Per Bolund krävs på svar om regeringens klimatbeslut under 2021 – så här svarar han.


Ämnen i artikeln:

Klimatlag

Efter att Klimatpolitiska rådet nyligen konstaterade att takten i klimatomställningen fortfarande är för låg och den beslutade politiken inte är tillräcklig för att nå klimatmålen har miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) krävts på svar om vad regeringen kommer göra under 2021 för att inte missa klimatmålen. 

I ett svar på en skriftlig fråga i riksdagen skriver Per Bolund nu att det fortsatta genomförandet av den klimatpolitiska handlingsplanen och den kommande elektrifieringsstrategin, såväl som bioekonomistrategin, är i fokus under året. Dessutom ska regeringen prioritera arbetet med att effektivisera prövningsprocesser för att underlätta klimatinvesteringar och verka för en grön återhämtningspolitik i höstens budgetproposition, uppger han.

”Samtidigt har regeringen genom olika uppdrag till myndigheter börjat förbereda arbetet med nästa klimatpolitiska handlingsplan som enligt klimatlagen ska lämnas till riksdagen året efter nästa ordinarie val. Oavsett vilken regering som då finns på plats så måste den för att uppfylla klimatlagen presentera en handlingsplan som utgår från de klimatmål som riksdagen har fastställt”, skriver Per Bolund.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Klimatlag

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.