fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efter omsvängningen – Vänsterpartiets Jens Holm lämnar uppdrag: ”Olyckligt beslut”

Publicerad: 23 maj 2022, 09:56

Partiledningens nya klimatpolitik är jag inte rätt person att företräda, skriver Jens Holm (V) på Twitter.

Efter Vänsterpartiets omsvängning i klimatpolitiken hoppar nu partiets mångårige och drivande klimattalesperson Jens Holm av från sin roll.

Ämnen i artikeln:

VänsterpartietPolitikKlimatpolitikMiljöpolitik

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


”Jag har i dag lämnat uppdraget som klimatpolitisk talesperson för V. Partiledningens nya klimatpolitik är jag inte rätt person att företräda. Det har varit tolv fina år som talesperson. I övrigt fortsätter jag som vanligt”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

– Det har varit en gradvis utveckling där jag tycker att sänkningen av skatten på fossila drivmedel var ett mycket olyckligt beslut både ur klimat- och rättviseperspektiv. Då tycker jag att det är bättre att någon annan bär ansvaret och får motivera det och en del andra beslut, säger Jens Holm i ett mejl till Aktuell Hållbarhet.

Men samtidigt lämnar han inte partiet och anser fortfarande att Vänsterpartiets klimatpolitik står sig bra i jämförelse.

– Sett till det vi föreslår i riksdagen, till exempel motionen Klimatkrisen, och i våra program har Vänsterpartiet fortfarande en mycket bra klimatpolitik, säger Jens Holm till Aktuell Hållbarhet.

Redan i början av februari meddelade Jens Holm att han hoppar av riksdagsarbetet efter valet. Han har då suttit i tre mandatperioder och är i dag ordförande i trafikutskottet.

– Det finns ingen konkret händelse som lett till att jag slutar, utan det har varit en process att fatta ett så stort beslut, sa Jens Holm till Aktuell Hållbarhet då.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev