Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efter personalstormen – Anna Linusson lämar Svenskt Vatten med omedelbar verkan

Publicerad: 14 mars 2018, 13:44

Svenskt Vattens före detta vd Anna Linusson.

Foto: Svenskt Vatten

Styrelsen meddelar att den gjort en överenskommelse som innebär att Anna Linusson slutar som vd med omedelbar verkan.


Anna Linusson som varit vd på Svenskt Vatten sedan 2015 lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Beslutet fattades av styrelsen i går eftermiddag, efter en tid med stort personaltapp och anställda som vittnar om en rädslokultur skapad av ledningen. Något som beskrivits av tidningen Cirkulation och som flera tidigare och nuvarande medarbetare vittnar om för Aktuell Hållbarhet. Svenskt Vattens styrelseordförande Johan Persson uppger att det behövs en förändring på vd-posten för att utveckla Svenskt Vatten.
– Anna har gjort ett bra jobb men nu behöver vi gå vidare. Vi har låtit göra en extern utredning och djupintervjuer med styrelse, ledning och medarbetare. Den samlade bedömningen är att det är dags för ett skifte på vd-stolen, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Hur påverkar det stora personaltappet och det beskrivna missnöjet på Svenskt Vatten verksamheten?
– Svenskt Vatten levererar som utlovat. Det finns en hög arbetsmoral här och jag ser inte att vi behöver göra några förändringar i verksamhetsplanen. Vi har även gjort en del nyrekryteringar. På tisdag ska vi formulera en kravprofil på den nya vd som vi söker.

Anna Linusson uppger att hon själv och styrelsen kommit överens om att hon lämnar vd-posten.
– Jag har gjort stora förändringar i linje med styrelsens önskan. Nu vill de gå vidare med en ny vd som inte har det bagaget utan kan ge Svenskt Vatten en nystart, säger hon till Aktuell Hållbarhet.

Hur ser du på den kritik som riktats mot dig och ledningen?
– Vi har haft ett uppdrag att genomföra förändringar, då får man kritik, det ingår i spelets regler.

Tar du till dig av kritiken?
– Ingen kommentar.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.