Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Efterlysning: Hållbarhetskunniga styrelseledamöter till de statligt ägda bolagen

Publicerad: 4 februari 2013, 15:11

Finansdepartementet söker efter hållbarhetsproffs till det statliga bolagens styrelser.


Nu ska de statligt ägda bolagen tydligare koppla hållbarhet till sina affärsmål och strategier. Det ska Finansdepartementet säkerställa på två sätt. Dels ska företagens bolagsstyrelser krävas ta fram tydliga hållbarhetsmål. Dels ska styrelserna kompletteras med ledamöter som kan tillföra strategisk miljö- och hållbarhetskompetens. Emma Ihre på Finansdepartementet berättar att man söker efter lämpliga kandidater till de 55 statligt ägda bolagen.
– Vi får en hel del intresseansökningar redan nu, men vi välkomnar nya namn som förstår att hållbarhet är en viktig fråga för oss som ägare och har förmågan att arbeta strategiskt med hållbarhet, säger Emma Ihre till Miljöaktuellt Direkt.
Magnus Johansson är tillsammans med Therese Reinfeldt ansvarig för styrelserekrytering på Finansdepartementet. Han berättar att man letar efter personer med gedigen operativ bred erfarenhet. Men gärna från bolag där hållbarhetsfrågorna finns högt på agendan.
– Vi rekryterar inte specialister till styrelserna utan tar in personer som kan bidra i allt styrelsearbete, säger han till Miljöaktuellt Idag.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev