Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ekologisk försäljning både upp och ner

Publicerad: 20 mars 2013, 14:21

Försäljningen av ekologiska produkter minskar i Storbritannien – men ökar i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Ekomat

Krav har släppt en ny marknadsrapport som visar att svenskarna för sjätte året i rad köper mer ekologisk mat. Ifjol såldes det ekologisk mat för 9,6 miljarder kronor i Sverige – en ökning med 3 procent jämfört med 2011, rapporterar P3 Nyheter.

– Folk som bryr sig om miljön fortsätter att köpa kravmärkt. Vill man göra skillnad och få världen att bli bättre så är det ett enkelt och billigt sätt, säger Johan Cejie, försäljningschef på Krav.

Det är restaurangbranschen och offentliga kök, inom till exempel kommun och landsting, som står för den största delen av förra årets ökning.

Samtidigt visar en rapport från Soil Association att försäljningen av ekologiska livsmedel i Storbritannien backade med 1,5 procent under 2012. De största anledningarna anses vara tuffa tider för ekonomin och att stormarknader skurit ner på både sortiment och hyllutrymme, skriver The Guardian.

Även 2011 minskade försäljningen av ekologiska livsmedel i Storbritannien, men 3,7 procent.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

Ekomat

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.