Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ekonomistudenter får inte lära sig hållbarhetsfrågor

Publicerad: 12 Mars 2014, 14:52

Flera internationella deklarationer kräver att all utbildning på högskolenivå ska genomsyras av hållbarhetsfrågor. Men ekonomistudenterna får knappt lära sig någonting om ekonomins konsekvenser för miljön.


Ämnen i artikeln:

Sr

Miljöekonomen Tom Green, som forskar vid Stockholm Resilience Center har undersökt ekonomisk kurslitteratur. Han har upptäckt att dagens ekonomistudenter får lära sig väldigt lite om miljö- och hållbarhetsfrågor.
– Studenterna lär sig allt om ekonomi och fördelerna med ekonomisk tillväxt, men nästan inget om konsekvenserna för miljön, säger han till SR Klotet.

I den kurslitteratur som Tom Green undersökt tar de böckerna med mest miljökunskap upp miljö- eller hållbarhetsfrågor på var tjugonde sida. De med minst miljökunskap tar upp frågorna på var 200:sida. Enligt Tom Green saknas det idag undervisning om exempelvis värdet på ekosystemtjänster, planetens gränsers och återvinning och fördelar i en kretsloppsekonomi.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Sr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.