Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Elhandelsbolag säljer solpaket

Publicerad: 14 Maj 2010, 07:22

Elhandelsbolaget Bixia börjar sälja solcellspaket. Välj mellan 600 kWh och 2.400 kWh per år.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechSolcellerForskningIngenjör

I höstas gick Östkraft, Fyrstad Kraft och Höglandsenergi samman i elhandelsbolaget Bixia. Bolaget ger sig nu in på marknaden för solcellspaket riktade mot privatmarknaden. Paketen som innehåller solpaneler från PVE Sweden och växelriktare från Steca finns i fyra olika storlekar med en beräknad årseffekt på mellan 600 kWh och 2.400 kWh. Det största paketets solpaneler täcker cirka 17 kvadratmeter.

– El från solenergi är stort i t ex Tyskland, men här i Sverige har vi hamnat lite på efterkälken. Detta trots att vi har samma förutsättningar klimatmässigt som i Tyskland och trots att det finns bra teknologi för att producera el från solenergi. Problemet har varit att teknologin inte varit lättillgänglig för vanliga privatkunder, säger Tom Istgren, vd på Bixia i ett pressmeddelande.

Priserna på solcellspaketen ligger på mellan 29.000 och 119.700 kronor. Med bidrag från länsstyrelsen som täcker upp till 60 procent av kostnaden faller priset till mellan 11.960 och 47.800 kronor. Bixia beräknas installationstiden till mellan 8 och 24 timmar beroende på anläggningens storlek och takkonstruktion.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.