Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Eljätte jagar ingenjörer

Publicerad: 22 December 2008, 08:36

Kraftbolaget Vattenfall går mot strömmen. Nu planerar bolaget att anställa 6.000 personer – främst ingenjörer.


Samtidigt som det ena bolaget efter det andra meddelar att de tvingas sparka folk beger sig Vattenfall ut på rekryteringsjakt. Under de kommande tio åren ska Vattenfalla anställa 600 personer per år. Anledningen till det omfattande rekryteringsbehovet är bland annat ökade investeringar i produktion och eldistribution.

Främst är det ingenjörer  med kunskap inom eldistribution och kärnkraft som Vattenfall ska anställas. Men helt enkelt är det inte att finna personer med dessa kompetenser.

– Experterna på kärnkraft börjar bli en äldre skara. Det är viktigt att vi får in nytt folk nu, säger förklarar Erik von Hofsten, chef Mediarelationer Norden, och förklarar att samarbeten görs med både universitet och gymnasium.
– Vi utbildar också personal själva, säger han.

Under senaste året har drygt 700 personer anställts vid Vattenfall.

Hans von Uthmann, vice VD Vattenfall AB och chef Vattenfall Norden, vill dock vara försiktig med att slå sig för bröstet under dessa generellt besvärliga finansiella tider. Men han har positiva framtidsutsikter.

– Det internationella finansiella läget kräver stor ödmjukhet och det är klart att vi följer utvecklingen noga innan varje enskild investering godkänns. Samtidigt är detta investeringar som ska leva i 30-50 år, och vi är övertygade om att de är både nödvändiga och lönsamma över tid. 2008 blir ett mycket starkt år för Vattenfall och läget ser stabilt ut även flera år framöver, kommenterar han.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.