måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Elon Musk utlovar ny och bättre version av Powerwall

Publicerad: 8 februari 2016, 06:10

Den nya versionen av Teslas hembatteriet kommer troligen att presenteras i slutet av sommaren.


Intresset för Teslas hembatteri har varit enormt över hela världen ända sedan företagets vd Elon Musk presenterade det på en minst sagt omtalad presskonferens förra året.

Powerwall, som batteriet kallas, är tänkt för energilagring i hemmet. Det kan laddas med ström från solpaneler eller när elpriset är lågt, och kan sedan försörja hemmet med el under andra delar av dygnet. ”Du kan till och med bli oberoende av elnätet”, som företaget lockar med på den svenska hemsidan.

Den första versionen av Powerwall har nu börjat nå kunder runt om i världen. Exempelvis i förra veckan kunde The Guardian rapportera om att Storbritanniens första Powerwall kommit upp i ett hem i Wales.

Samtidigt är en ny version på gång, det här rapporterar nu flera medier, bland annat PV Magazine. Vid ett möte med Tesla-ägare i Paris nyligen ska Elon Musk ha berättat att företaget kommer med en lansering av en andra version av Powerwall, troligen i juli eller augusti i år. Någon information om vad sorts förändringar den andra versionen kommer innehålla ska han dock inte ha sagt något om.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev