söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Emma Henningsson lämnar CDP

Publicerad: 18 september 2017, 06:25

CDP:s nordenchef blir ny kundansvarig på hållbarhetskonsultbyrån GES.


– Jag har följt GES i många år i min roll på CDP och jag har varit väldigt imponerad av deras arbete. Jag ser framemot att utvidga mina färdigheter och min kunskap kring hållbara finanser i en så pass dynamisk miljö. GES screenar investerares portföljer för att se till att man inte bryter mot olika internationella normer, miljömässiga men även sociala och och sådant som rör ägarstyrning. Vi för även påverkansdialoger med bolag som kränker internationella konventioner. Min nya roll kommer att innebära att jag har nära kontakt med ett antal kunder och ser till att de får ut så mycket som möjligt av våra tjänster. Utöver det kommer jag att representera GES i det nordiska investerarnätverket. I och med mitt arbete på CDP känner jag redan många av våra kunder och det känns kul att kunna arbeta bredare med hållbarhetsfrågor tillsammans med dem.

Vad tar du annars med dig från CDP?
– Jag har såklart djupgående kunskap i klimatfrågor, vattenrelaterade risker och även avskogningsfrågor. De kompetenserna har jag förstås användning för men samtidigt så finns det redan ganska mycket kompetens inom GES, så det jag kan bidra med är framförallt bra relationer till investerarna och en enhetlig blick på de utmaningar som investerarna står inför med olika initiativ och lagstiftningar.

Vad kommer du att göra under dina första månader på ditt nya jobb?
 Jag kommer att djupdyka i alla detaljer kring GES tjänster och uppdrag. Jag kommer också gå ut och träffa våra kunder. GES finns representerat i flera olika länder och jag ser framemot att arbeta med mina kollegor på olika marknader och avdelningar och skaffa mig djupare förståelse för  hur GES research och engagement-avdelningar arbetar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev