Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”En hyrbil – Javisst. Får vi fresta med eldrivet?”

Publicerad: 7 december 2010, 11:06

Från och med nästa vecka kommer Hertz att hyra ut elbilar i USA. Och resten av världen står snart på tur.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Igår meddelade Hertz att de kommer att bli det första biluthyrningsföretaget i USA att erbjuda sina kunder elbilar. Elbilarna kommer från och med nästa vecka finnas tillgängliga via företagets ”Connect by Hertz”-program i New York, och därefter i Washington DC och San Fransisco, skriver Inhabitat.

Och nästa år kommer man att börja erbjuda elbilar på alla sina uthyrningsplatser runt om i världen.

– Hertz är först med att förse konsumenterna med tillgång till elbilar på global nivå. Vi är först med att göra morgondagens körupplevelse tillgänglig för konsumenter redan idag, säger företagets ordförande och vd Mark P. Frissora.

New Yorks företrädare är glada att staden blir först ut i biluthyrarens satsning.

– Elbilar och bilpooler bidrar till att uppfylla två grundläggande PlaNYC-mål: att göra staden renare och mindre belastad, säger David Bragdon, chef på stadens kontor för långsiktig planering och hållbarhet, i ett uttalande.

PlaNYC är ett program som syftar till att minska utsläppen och öka livskvaliteten för New Yorks invånare.

Hertz hoppas att deras initiativ kommer att skynda på utbyggnaden av laddstationer för elfordon. För att uppmana folk att prova på de nya elbilarna erbjuder man ett gratis ettårigt medlemskap i ”Connect by Hertz” till kunder som bokar en elbil före 25 december.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.