lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

En miljon till PG trots brakförlust i Arise Windpower

Publicerad: 8 april 2011, 06:24

Förlusten för Arise Windpower brakade iväg från 7,6 miljoner kronor 2009 till drygt 18 milljoner 2010. En av miljonerna hamnade i PG Gyllenhammars fickor.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknikVindkraft

Namnkunniga personer i styrelsen kan vara dyrbart. Det framgår av Arise Windpowers årsredovisning som publicerats i dagarna. Sammanlagt har 2,2 miljoner kronor betalats ut i styrelsearvoden där den tidigare Volvo-chefen PG Gyllenhammars arvode på 1 miljon kronor är dubbelt så högt som någon av de övriga i styrelsen.

Resultatet kunde ha varit än mer ansträngt. Enligt bolagets riktlinjer har ledande befattningshavare i företaget haft rätt att ta ut en bonus motsvarande sex månaders lön vid maximalt utfall. En person har haft möjlighet att ta ut motsvarande tolv månaders lön eftersom att personen arbetat på provisionsbasis utan fast lön. Grundarna Peter Nygren och Leif Jansson har valt att avstå bonus för 2010, enligt årsredovisningen.

Arise Windpower redovisar en förlust på 18,3 miljoner kronor för 2010. Bolaget upprepar målet om att driftsätta och/eller byggstarta för 135 MW under 2011. Företagets långsiktiga mål är att ha 300 vindkraftverk i drift eller under byggnation i slutet av 2014.

Årsredovisningen finns på Arise Windpowers webbplats.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev