Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

En miljon till PG trots brakförlust i Arise Windpower

Publicerad: 8 April 2011, 06:24

Förlusten för Arise Windpower brakade iväg från 7,6 miljoner kronor 2009 till drygt 18 milljoner 2010. En av miljonerna hamnade i PG Gyllenhammars fickor.


Ämnen i artikeln:

VindkraftCleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Namnkunniga personer i styrelsen kan vara dyrbart. Det framgår av Arise Windpowers årsredovisning som publicerats i dagarna. Sammanlagt har 2,2 miljoner kronor betalats ut i styrelsearvoden där den tidigare Volvo-chefen PG Gyllenhammars arvode på 1 miljon kronor är dubbelt så högt som någon av de övriga i styrelsen.

Resultatet kunde ha varit än mer ansträngt. Enligt bolagets riktlinjer har ledande befattningshavare i företaget haft rätt att ta ut en bonus motsvarande sex månaders lön vid maximalt utfall. En person har haft möjlighet att ta ut motsvarande tolv månaders lön eftersom att personen arbetat på provisionsbasis utan fast lön. Grundarna Peter Nygren och Leif Jansson har valt att avstå bonus för 2010, enligt årsredovisningen.

Arise Windpower redovisar en förlust på 18,3 miljoner kronor för 2010. Bolaget upprepar målet om att driftsätta och/eller byggstarta för 135 MW under 2011. Företagets långsiktiga mål är att ha 300 vindkraftverk i drift eller under byggnation i slutet av 2014.

Årsredovisningen finns på Arise Windpowers webbplats.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.