Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

En miljon underskrifter mot GMO

Publicerad: 21 oktober 2010, 07:11

Greenpeace nära nå historiskt mål.


Ämnen i artikeln:

GmoGreenpeaceJordbruk

En miljon underskrifter. Det är enligt Lissabon-fördraget vad som krävs för att EU-kommissionen ska tvingas omförhandla ett beslut. Nu har organisationerna Greenpeace och Avaaz nått det målet då de uppmanat europeer att kräva ett tillfälligt stopp för införandet av nya GMO-grödor i Europa. På bara sex månader har en miljon namnunderskrifter samlats in. Hela 16 000 svenskar har skrivit under kravet.
-Det är fantastiskt att en miljon europeiska medborgare har skrivit under. Det är beundransvärt i en tid när industrin fyller oss med optimistiska ord om minskad besprutning och en lösning på världssvälten. All erfarenhet visar att förbrukningen av växtgifter ökar på GMO-odlingar, att hälsoriskerna inte är tillräckligt utredda och att dyra patent på GMO-grödor inte löser problemen med svält, säger Akiko Frid som är GMO-ansvarig på Greenpeace i Sverige.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

GmoGreenpeaceJordbruk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News