onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

En tredjedel av USA:s hushåll har smarta elmätare

Publicerad: 31 maj 2012, 09:42

En ny rapport från USA:s Institute for Electric Efficiency visar att en tredjedel av landets hushåll är utrustade med smarta elmätare.

Ämnen i artikeln:

GreentechMiljöteknikUsaCleantech

I september 2011 var bara en fjärdedel av hushållen utrustade med smarta elmätare, så det är en utveckling som går snabbt framåt. 2015 räknar man med att hälften av alla hushåll kommer att kunna hålla järnkoll på sin elförbrukning.

Många elbolag erbjuder olika program för energihushållning tillsammans med mätarna, skriver Treehugger.

Vissa bolag, som till exempel Oklahoma Gas & Electric, har speciella program för att kunderna ska minska sin elförbrukning under de timmar när efterfrågan är som störst.

– Smarta elmätare har förändrat vårt sätt att interagera med kunderna, och hur kunderna ser på och använder elektricitet. Förra året sparade över 90 procent av våra kunder i SmartHours – ett program för att spara el under efterfrågetopparna – pengar. Program som SmartHours hjälper oss att bättre hantera efterfrågetopparna, till den graden att vi kan skjuta upp behovet av ett nytt kraftverk det här årtiondet, säger Peter Delaney, vd på Oklahoma Gas & Electric.

De smarta mätarna gör dessutom elnätet effektivare, eftersom energibolagen direkt kan se när det är strömavbrott eller andra problem med nätet.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev