Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

En tv tack. En miljon tack.

Publicerad: 20 Mars 2009, 06:52

Bang & Olufsen drämer till med en 103-tums plasma-tv. Danskarna drämer även till med en brutal prislapp.


Det är inget världsrekord. För det skulle krävas dimensioner över 150 tum. Men visst är Bang & Olufsens nya tv på 103 tum en bjässe. Den har dessutom kul funktioner Bang & Olufsen-ägare vant sig vid, exempelvis ett höj- och sänkbart motordrivet stativ som även låter tittaren vrida och vinkla teven – allt med en knapptryckning.

Kostar skjortan, västen – och knapparna

När teven inte används sänks skärmens position till några centimeter ovanför golvet, något som enligt Bang & Olufsen ska minska apparatens dominans i rummet. När teven startas höjs skärmen och den inbyggda högtalaren skjuts fram i nivå med skärmen. Företaget har även tänkt på den avsevärda imponansfaktorn som finns i att hastigheten med vilken skärmen och högtalaren rör sig med ökar och minskar under uppstart.

I teven finns även något Bang & Olufsen kallar Adaptive Sound Technology. Med möjlighet att ansluta upp till 14 högtalare ska det skapa en optimal ljudbild i ett helt rum.

Och så priset då. Det rekommenderade priset till kund startar på 900.000 kronor.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.