Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Enact anställer expert på riskhantering och hotell

Publicerad: 20 December 2011, 09:49

Enact förstärker företaget med en expert på riskhantering, internrevision och hållbarhetsfrågor.


Det är Valérie Hasler som ska komplettera Enacts team. Valérie Hasler har en bred erfarenhet från riskhantering, internrevision och internkontroll, samt hållbarhetsfrågor och projektledning från sin senaste tjänst på Ernst & Young’s Risk Services i Zürich, Schweiz.
– Hållbarhetsarbete och företags riskarbete har, enligt min åsikt, många beröringspunkter både på operationell nivå och på strategisk nivå. Exempelvis kan hållbarhetsarbetet stötta företag när de identifierar olika risker för verksamheten och när de värderar de riskerna, säger hon.

Valérie Hasler har också kunskaper från hotell- och restaurangbranschen där hon arbetat som konsult med att utveckla gastronomiska koncept. Valérie har en examen i hotellmanagement från Swiss Hotel Management School Lucerne, Switzerland och en Master of Business and Administration (MBA) i hållbarhetsstyrning från Leuphana Universität Lüneburg, Tyskland.
– Som jag ser det har hållbarhetsfrågorna kommit upp på hotelledningarnas agenda. Industrin är medveten om de förväntningar och krav som inhemska och utländska intressenter har när det gäller att ta miljömässigt och socialt ansvar. Samtidigt har branschen insett att ett effektivt hållbarhetsarbete kan innebära en rad fördelar och minska affärsrisker.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.