Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Energieffektiva fönster stoppar mobilsamtal

Publicerad: 25 november 2013, 14:36

Norra Djurgårdsstaden är Stockholms senaste hållbara prestigebygge. Nu visar det sig att husens energieffektiva fönster gör att det inte går att ringa mobilsamtal från lägenheterna.


Det är SVT som berättar om de energieffektiva fönstren som byggts in i fastigheterna i den nybyggda hållbara stadsdelen Norra Djurgårdsstaden. Sedan de boende flyttat in har man märkt att fönstren stoppar samtal till och från mobiltelefoner.
– Det är problematiskt. Jag har en liten son och om de ringer från dagis är det inte säkert att samtalet går fram. Jag måste stå i köksfönstret och luta mig ut över fönsterbrädan för att få någon teckning alls, säger Cecilia Granström som bor i huset till nyhetsprogrammet ABC.

Anledningen till att fönstren stoppar mobilsamtal uppges vara metaller i glaset som stänger ute radiovågor. Enligt ABC har teleoperatörerna reagerat och Tele2 har skrivit ett brev till borgarrådet Joakim Larsson (M) där de krävt att få vara med tidigare i stadens byggprojekt.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.