Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Energimyndigheten ger bättre testkoll

Publicerad: 26 November 2009, 07:24

Från Bergvärmepumpar till Ytterdörrar. Nu hittar du lättare bland Energimyndighetens testade prylar.


Energimyndigheten lanserar en ny applikation där samtliga testade produkter från Testlab samlas. Testerna är listade från A till Ö på webbplatsen och både äldre och nyare resultat är tillgängliga. Dessutom ska mer information om testerna presenteras än tidigare, enligt myndigheten.

– Vår ambition är att sätta in testresultatet i ett sammanhang och visa på kopplingarna till kommande ekodesignkrav, detta har precis påbörjats och det blir tydligare i kommande tester, kommenterar Anita Aspegren, enhetschef vid Energimyndighetens Testlab, i ett pressmeddelande.

På webbplatsen kan besökare välja vilken eller vilka testade modeller de vill veta mer om. Via en tabellguide i två nivåer kan olika produkter jämföras med varandra. Tester går även att skriva ut.

Det är fyra års tester som samlats på webbplatsen. Energimyndigheten har bland annat testat värmepumpar, elmätare, kyl- och frysskåp, pelletskaminer, reservelverk och ytterdörrar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.