Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Enkät: Får miljöfrågorna sin välförtjänta plats i valdebatten?

Publicerad: 7 juli 2010, 13:58

Vi frågade miljöministern och några andra om miljöfrågorna får det utrymme som de ska ha här i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

Andreas CarlgrenBiogasMiljöpolitik

Får miljöfrågorna det utrymme de förtjänar i valrörelsen?

Andreas Carlgren, miljöminister:
– Nej, det tycker jag verkligen inte. Jag skulle vilja att miljön tog större plats i debatten. Att den inte gör det beror på att långt ifrån alla inte tycker att den är lika viktig som jag och många med mig. Däremot tycker jag att jag gör vad jag kan för att lyfta fram miljöfrågorna.

Johan Trouvé, VD Västsvenska Industri- och Handelskammaren:
– Nej. I den här valrörelsen talas det väldigt mycket om jobb och ungdomsarbetslöshet. Jag önskar att man lyfte in miljön i debatten och talade om vad till exempel biogas kan innebära för dessa frågor, när det gäller sånt som att skapa gröna jobb. Det är möjligt att tystnaden är en strategi från Alliansen för att hålla ljuset borta från Miljöpartiet.

Helena Svensson, Feministiskt Intiativ:
– Nej! Och jag tycker att det borde talas om miljöfrågor i kombination med mänskliga rättigheter. Frågorna hör ihop. Det är fruktansvärt att en statsminister inte ens nämner miljöfrågorna under sitt tal här på Almedalen. Förutom oss tycker jag annars att Miljöpartiet har en någorlunda vettig miljöpolitik.

magnus.norrman@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.