Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Enkät: Tre hållbarhetsproffs om vad som är på tapeten

Publicerad: 8 juli 2011, 13:12

Miljöaktuellt har minglat runt i Almedalen och frågat hållbarhetsproffs om nyheter och trender. Svaren blev mångfald, korruption och?


"Etikprofessorn" Hans De Geer från Halvarsson & Halvarsson var i Almedalen och lyfte korruptionsfrågan.
– Vi ser att allt fler företag och organisationer börjar erkänna att man har problem med korruption. Det är en förutsättning för att man ska kunna börja arbeta med problem, sa Hans och menade att arbetet med korruption slutligen börjar röra sig framåt.

– Malmö kommer sannolikt att skriva ett samarbetsavtal med Hongkong i höst, berättade miljödirektören Katarina Pelin glatt. Vi ska lära av deras innovationssystem och de ska lära av Malmös miljöarbete.
Till höger sitter Mikael Edelstam som bland annat grundat Cleantech Scandinavia AB.

Inger Mattson, hållbarhetschef på Scandic, har initierat och leder nätverket "Diversity charter in Sweden" som sätter fokus på arbetet mångfald och tillgänglighet. Hittills har ett dussintal stora företag (ex Volvo och Axfood) anslutit sig till nätverket som finns i ett flertal EU-länder.
– Intresset är jättstort, berättade Inger.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.