Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Eon: Klimatmål snart i hamn

Publicerad: 22 juni 2015, 04:04

Så här mycket har kraftjätten minskat utsläppen, enligt egen utsago.


Ämnen i artikeln:

ElEon

Den här artikeln publicerades i omvärldsbrevet Miljöaktuellt Idag den 18 juni.

Eon Sverige har satt som mål att minska utsläppen av växthusgaser med fyra miljoner ton 2006-2015.

Nu uppger kraftjätten i ett pressmeddelande att utsikterna är goda att gå i land med den ambitionen. Hittills har energieffektiviseringar och nya investeringar resulterat i att utsläppen krympt med 3,9 miljoner ton, vilket skulle innebära att Eon är snubblande nära att infria sitt löfte.

Uppgifterna om utsläppsreduceringen återfinns i el- och energibolagets hållbarhetsrapport för 2014. Enligt den har Eon Sverige bara under fjolåret minskat koldioxidutsläppen med 109 000 ton – det motsvarar 40 000 bilars genomsnittliga årsutsläpp.

– Vårt mål är att all energi ska göra nytta, att vi inte använder energi i onödan. El är en möjliggörare, men ska inte slösas bort. Vi vill och kan hjälpa våra kunder att energieffektivisera, skapa förutsättningar för en fossiloberoende fordonsflotta och minska samhällets koldioxidutsläpp, säger Catja Appelros, hållbarhetschef på Eon Sverige.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

ElEon

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.