Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ericsson varslar – men behöver fler ingenjörer

Publicerad: 23 mars 2011, 10:21

Telekomjätten drar ned inom försäljning och administration. 450 personer i Stockholm och Göteborg påverkas. Samtidigt behövs 250 ingenjörer till forskning och utveckling.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Ericsson varslar 400 personer i Stockholm och drar ned verksamheten i Göteborg med 50 personer genom frivillighetspaket. Det meddelar företaget. Det är tjänsten inom försäljning och administration som påverkas.

– Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt besked att behöva varsla om uppsägning i Stockholm. Vi har behov av att anpassa verksamheten även i Göteborg, men här ser vi att det går att lösa genom frivillighetspaket. Anpassningen vi står inför är en konsekvens av att vi förändrat vår organisation till den nya regionstruktur där vissa tjänster flyttar närmare våra kunder, att vi behöver anpassa kostnadsstrukturen inom delar av verksamheten, samt att vi i dag har en mer effektiv organisation där behov av administrativ personal inom framför allt IT har minskat, säger Göran Henriksson, personalchef för Ericsson i Sverige, i ett pressmeddelande.
Samtidigt meddelar Ericsson ett ökat behov av ingenjörer på företaget. 250 personer behöver rekryteras inom utveckling av 4g-mobiltekniken LTE.

– Samtidigt[som företaget varslar, reds anm.] har vi ett behov av att förstärka vår organisation inom forskning och utveckling för att bygga vidare på vårt teknologiska ledarskap främst inom LTE och här börjar vi nu processen med att rekrytera omkring 250 ingenjörer till vår svenska verksamhet ," säger Göran Henriksson i pressmeddelandet.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev