Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Erik Bang utnämnd till Årets Supertalang

Publicerad: 1 februari 2018, 09:10

För elfte året i rad presenterar tidningen Veckans Affärer sin lista över ”Sveriges 101 Supertalanger”. I år toppas listan av Erik Bang, skapare av Global Change Award, världens största tävling för hållbart mode.


Erik Bang började som projektledare på H&M Foundation för tre år sedan. Ett av hans uppdrag var att skapa ett pris som skulle inrikta sig på innovation och hållbarhet inom modeindustrin. För att utforma tävlingen på bästa sätt började Erik Bang analysera andra tävlingar och intervjua branschfolk. Till den första upplagan av Global Change Award fick Erik Bang och hans kollegor in nära 3000 ansökningar från 112 länder. Några av de innovationer som vunnit pris i tävlingen är kläder av citrusskal, mikroorganismer som återvinner polyester, en maskin som spinner skräddarsydda kläder, för att sedan repa upp dem igen och veganläder av alger.

I övrigt är ”Sveriges 101 Supertalanger” uppdelad i fyra kategorier: ”samhällsbyggarna”, ”karriäristerna”, ”entreprenörerna” och ”finansfolket”. Hållbarhetsprofilerna hittar man inom kategorin ”samhällsbyggarna” som toppas av Ahmed Abdirahman som startat både en filmfestival och en politikervecka i Järva. På andra plats i kategorin kommer Hugo Larsson, grundare av solcellsbolaget Save by Solar. På tredje plast kommer Vendela Ragnarsson, jämnställdhetsentreprenör och en av medgrundarna bakom det politiska partiet Initiativet.

Läs listan här

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.