Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ernkrans: Så många minuter kommer Juholt att lägga på miljöfrågor

Publicerad: 7 juli 2011, 13:36

Hittills har partiledarna knappt pratat något om miljö-, klimat- eller hållbarhetsfrågor. Miljöaktuellt passade på att fråga socialdemokraternas miljötalesperson Matilda Ernkrans hur många minuter Håkan Juholt kommer prata miljö på fredagens tal.


Hur många minuter kommer Håkan Juholt prata om miljöfrågor under talet på fredag?
– Min förhoppning är att kopplingen mellan människa och miljö kommer att genomsyra hela Håkan Juholts tal. Då talar han utifrån våra värderingar som handlar om värdeburen tillväxt.

Men hur många minuter blir det?

– Som sagt, jag hoppas att miljöfrågorna är invävda i hela talet men om jag måste gissa på en minut så säger jag fem minuter.

Vilka är de viktigaste miljöfrågorna för Socialdemokraterna till hösten när det politiska arbetet drar igång igen?
– Vi formulerar just nu vår värdegrund kring de här frågorna och det handlar om värdeburen tillväxt – det vill säga en tillväxt som tar hänsyn till de problem som finns kring utsläpp, biologisk mångfald, resurser och annat. Just begreppet värdeburen tillväxt är något som vi kommer att fokusera på under hösten.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.