Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Essitys skogshantering: Hyllas av WWF men sågas av Greenpeace

Publicerad: 8 december 2017, 09:34

Essity, före detta SCA Hygiene, har på kort tid prisats flerfaldigt för sin hantering av arbete mot avskogning i leverantörsled. Samtidigt har bolagets skogshantering under hösten fått hård kritik för Greenpeace.


Essity, som är en av världens största tillverkare av hygienprodukter, tog sig för ett par veckor sedan som ett av endast fyra företag in på CDP:s A-lista för både CDP Water och CDP Forest. Nu toppar Essity också WWF:s årliga Environmental Paper Company Index 2017. Där får bolaget en sammanlagd poäng på 78,7 procent och hela 94 procent av 100 för Essitys ansvarsfulla fiberinköp.
– CDP:s och WWF:s undersökningar baseras på omfattande insamling av data och information kring skogsskötsel och fiberinköp. Analyserna innefattar till exempel risker, möjligheter, målsättningar och uppföljning av bolagets resultat gällande skogsskötsel och fiberinköp, säger Essitys miljöchef Patrik Isaksson till Aktuell Hållbarhet.

Samtidigt som Essitys inköp av skogsfiber prisas av CDP och WWF har bolaget mött hård kritik från Greenpeace som under hösten drivit en kampanj mot bolaget. Miljöorganisationen anser att Essity köper råvara från skogsbolag som skövlar värdefull urskog i Sverige, Finland och Ryssland.
– Greenpeace har ifrågasatt delar av Essitys leveranskedja för pappersmassa där specifikt några regioner och leverantörer har identifierats. Essity undersöker detta och arbetar mot en lösning, säger Patrik Isaksson.

Läs WWF:s Environmental Paper Company Index

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.