måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Etanolen som är garanterat hållbar

Publicerad: 12 januari 2012, 14:22

SEKABs etanolbaserade biodrivmedel har tilldelats Energimyndighetens hållbarhetsbesked för biodrivmedel och flytande biobränsle.

Ämnen i artikeln:

EtanolGreentechHållbara TransporterCleantechBiobränsleBioenergiBiogas

Energimyndigheten har delat ut de första hållbarhetsbeskeden i Sverige, och SEKAB är ett av fyra företag som därmed får bevis på att de levererar hållbara produkter inom biodrivmedel och flytande biobränsle. Från och med februari är hållbarhetsbeskedet ett krav för att få skattebefrielse för förnybara bränslen, skriver SEKAB i ett pressmeddelande.

– Vår satsning på hållbarhet har fram till nu varit ett eget initiativ, bland annat genom Verifierat Hållbar Etanol, men sedan 2011 är det ett lagkrav och det ser vi som mycket positivt. Vi är naturligtvis mycket nöjda över att ha deltagit i processen för att driva fram hållbarhetskriterier för biodrivmedel i svensk lagstiftning, säger Maria Kristoffersson, miljöingenjör på SEKAB.

För att Energimyndigheten ska godkänna ett bränsle som hållbart måste ett antal kriterier uppfyllas och styrkas, och det gäller hela vägen från råvara till slutprodukt.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev