Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

EU granskar Naturvårdsverkets jaktbeslut

Publicerad: 30 januari 2013, 16:15

Naturvårdsverkets beslut om vargjakt kommer att granskas av EU:s miljödirektorat som vill ta reda på om det ligger i linje med EU:s art- och habitatsdirektiv.


Ämnen i artikeln:

EuVargjakt

Det rapporterar TT som talat med Joe Hennon som är talesperson för EU:s miljökommissionär Janez Potocnik.
– Vi måste titta på vad som har beslutats. Vi är alla överens om att den svenska vargstammen har en ogynnsam bevarandestatus, och vi behöver se om den här jakten kan bidra till att den blir mer gynnsam. Om det visar sig att vi är av annan uppfattning kommer vi att gå vidare med ärendet till domstol, säger Hennon till TT.

EU har enligt Joe Hennon ingen möjlighet att stoppa jakten utan kan bara agera i efterhand. Han kommenterar också Naturvårdsverkets beskrivning av jakten och begreppet "selektiv och riktad jakt".
– Allt hänger på om det är möjligt att vara så selektiv som man tänkt sig. Går det att skilja vargarna åt när jakten väl är igång? Om vi finner att den här jakten i praktiken är detsamma som en vanlig licensjakt, är det inget tvivel om att vi går till domstol.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

EuVargjakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News