Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

EU-länder blockerar klimathandelsreform

Publicerad: 29 oktober 2012, 10:21

Positionerna låsta inför nästa FN-möte


Ämnen i artikeln:

Ets

Flera miljöorganisationer är besvikna över att EU:s miljöministrar inte enats om att minska det enorma överskottet av utsläppsrätter kopplat till FN:s Kyotoavtal.

När miljöministrarna nyligen möttes i Luxemburg lade ordförandelandet Cypern fram ett förslag för att begränsa antalet utsläppsrätter från innevarande handelsperiod. Men positionerna var låsta och flera länder med stora överskott motsatte sig reformer.

Vid tidigare förhandlingar har den stora G 77-gruppen föreslagit att minimera användningen av detta överskott. EU:s icke-beslut i frågan innebär ett stort avbräck inför de fortsatta klimatförhandlingarna, menar Anja Kollmuss från organisationen CDM-watch.

”En liten grupp länder
ska inte få blockera chanserna att lyckas med nästa Kyotoperiod. Det finns ingen rättslig grund som säger att besluten ska fattas i enhällighet, det behöver inte vara konsensus", säger Anja Kollmuss från organisationen CDM-watch.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Ets

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.