Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

EU-parlamentets miljöutskott vill minska utsläppen med 60 procent till 2030

Publicerad: 10 september 2020, 14:35

Fredrick Federley (C), ledamot i EU-parlamentets miljöutskott, menar att det är viktigt att man enats om att målsättningarna ska vara bindande för varje medlemsland.

EU-parlamentets miljöutskott vill att klimatutsläppen ska minska med 60 procent till 2030 och att målsättningen ska vara nationellt bindande. Resultatet kom på torsdag eftermiddag och är en kompromiss.


När EU-parlamentets miljöutskott samlades inför omröstningen på torsdagen hade de att ta ställning den svenska EU-parlamentarikern Jytte Gutelands (S) förslag om att EU ska nå 65 procents reduktion av koldioxidutsläpp

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.