Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

EU:s budgetkommissionär kommer ut som klimatskeptiker

Publicerad: 23 Juni 2011, 07:59

Det var en dålig vecka för Polens klimatarbete i EU. Först sa landet nej till gemensamma krav på utsläppsminskningar. Dagen efter avslöjades att EU:s budgetkommissionär Janusz Lewandowski bekänt sig som klimatskeptiker.


Ämnen i artikeln:

EuKlimatskeptikerPolen

I tisdags sade Polen nej till ett ungerskt förslag på miljöministermötet att minska utsläppen med 25 procent till år 2020 med hjälp av energieffektivisering. Polen tyckte att formuleringen var för hårt formulerad.

Igår chockade EU:s polske budgetkommissionär sina europeiska kolleger genom att komma ut som klimatskeptiker, rapporterar Euractive. I en intervju i tidningen Novy Przemysl säger han att EU:s klimatpolitik är en katastrof och att han starkt ifrågasätter teorierna bakom växthuseffekten.

– Jag betvivlar starkt att kolkraft
skulle vara den huvudsakliga orsaken till global uppvärmning. Det sätts allt oftare ett frågetecken bakom teorierna om den globala uppvärmningen som sådan, sade Janusz Lewandowski.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

EuKlimatskeptikerPolen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.