Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

EU:s klimatmål klart efter nattmangling

Publicerad: 11 december 2020, 10:34

Sent i natt kom EU stats- och regeringschefer inom EU överens om ett utsläppsmål på 55 procent för 2030, Några av huvudpersonerna: Frankrikes president Emmanuel Macron, Ungerns premiärminister Viktor Orban och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Foto: Olivier Hoslet

Sent i natt kom EU stats- och regeringschefer inom EU överens om unionens utsläppsmål för 2030. Inte tillräckligt för att nå Parisavtalets mål, och en besvikelse enligt de första kommentarerna från miljörörelse och experter.


Efter nattmangling med ett åtta timmar långt möte i klimatfrågan beslutade EU-rådet under fredagsmorgonen i det konfliktfyllda ärendet om tuffare klimatmål för unionen. Enligt beslutet ska EU minska utsläppen med

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.