Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

EU vill ge Stockholm mer pengar till miljö och vattenrening

Publicerad: 16 Februari 2006, 07:01

Nya miljoner från EU:s strukturfonder kommer att satsas på bland annat miljö och vattenrening och en ökad del av pengarna kommer att gå till Stockholm. Det har framkommit vid en konferens om regionalt samarbete som just nu pågår på Norra Latin i Stockholm.


EU har beslutat om ett nytt program för mellersta Östersjön och det ger Stockholm möjlighet att lägga beslag på en betydligt större del av strukturfondernas medel.

Hur mycket pengar det handlar om är ännu inte bestämt men enligt Nutek kan det bli aktuellt med satsningar på allt från sjötransporter och infrastruktur till miljö, vattenrening och drogbekämpning.

Nästa programperiod för strukturfonderna inleds 2007. Förutom Stockholm och Uppland kommer Södermanland, Östergötland, Gävleborg och Gotland att ingå i programområdet Mellersta Östersjön liksom regioner i Finland, Estland och Lettland.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.