Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Europaparlamentarikern som bloggar om miljöfrågor

Publicerad: 3 november 2015, 06:00

Christofer Fjellner.

Foto: Copyright ©Peter Knutson

Bloggen Fjellner.eu drivs av Europaparlamentarikern Christofer Fjellners (M) och handlar om hans uppfattningar hur besluten i Bryssel påverkar människor lokalt i Sverige. Några av Fjellners hjärtefrågor är: jakt, fiske, jordbruk, miljö och frihandel.


Ämnen i artikeln:

ForskningJordbrukSkog

Moderaten Christofer Fjellner har suttit i Europaparlamentet sedan 2004 och är den hittills yngsta omvalda ledamoten. Hans passion för politiken väcktes till liv vid folkomröstningen om EU-medlemskapet, där Fjellner var en stark förespråkare för ett inträde. I sin blogg berättar han om EU:s båda sidor.

Han skriver bland annat: ” Vinsten ligger i att vi kan skapa gemensamma regler för att underlätta rörlighet. Med tydliga och harmoniserade regelverk har vi till exempel fått till fri rörlighet för patienter, och vi lyckades sätta stopp för katastrofal fiskepolitik i Sydeuropa. Men samtidigt finns risken att vi ersätter bra regler med sämre, och att vi skapar fler istället för färre regler. Komplicerade regler för märkning och förbud som inte tar hänsyn till lokala skillnader – ibland blir det bara krångligare och sämre i slutändan.”

Fjellner ger varje månad ut ett brev till sina läsare. Nyhetsbrevet handlar om Europaparlamentarikerns uppdateringar och åsikter kring aktuella politiska frågor i Sverige.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

ForskningJordbrukSkog

Dela artikeln: